Lietuviškai English
Lietuva pradeda pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai
2013-07-01

Nuo šiandien, liepos 1 d., Lietuva pradeda pusmetį truksiantį pirmininkavimą Europos Sąjungai, kurio metu sieks įgyvendinti užsibrėžtus tinkslus. Per istorinį pirmininkavimo pusmetį tiek Lietuvoje, tiek užsienyje vyks daugybė su pirmininkavimu susijusių renginių, į Lietuvą nukryps užsienio politikų ir pareigūnų akys.

Liepos 1-oji - svarbi diena ne tik Lietuvai. Šiandien oficialiai naująja ES nare tapo Kroatija, o Bendrija išsiplėtė iki 28 šalių narių.

Pirmininkavimas – reta galimybė parodyti, kad vadovauti ES taisyklių kūrimui galime taip pat, kaip ir kitos ES šalys. Be to, tai proga sustiprinti savo pozicijas ES, pristatyti savo šalį ir jos pasiekimus, o kiekvienam Lietuvos piliečiui – daugiau sužinoti apie ES vykstančius procesus, kelti ir spręsti jiems aktualius klausimus, pasijusti Europos piliečiais. Verslininkams – tai puiki proga pristatyti savo produktus ir paslaugas.

Pirmininkaudama ES Tarybai Lietuva dėmesį sutelks į tris pagrindinius tikslus – patikimos, augančios ir atviros Europos kūrimą. Lietuva toliau sieks stiprinti finansinį stabilumą, tęs darbą kuriant Bankų sąjungą ir įgyvendinant naujas ekonominio valdymo taisykles. Europos ekonominį ir socialinį modelį sustiprins tolesnė bendrosios rinkos integracija, įskaitant energetiką, dėmesys skaitmeninei darbotvarkei ir priemonės, skirtos geresnėms įdarbinimo, ypač jaunimo, galimybėms. Lietuva skatins glaudesnę ES ir jos Rytų partnerių integraciją, tolesnį plėtros procesą, laisvą prekybą su strateginiais partneriais ir efektyvią ES išorės sienų kontrolę. 

Kartu su Europos Komisija organizuojama informacinių ir ryšio technologijų konferencija ir paroda Vilniuje vyks lapkričio 6-8 d. Vilniuje. Geriausi informacinių technologijų srities mokslininkai, bendrovių atstovai, skaitmeninių technologijų sektoriaus strategai svarstys Europos informacinių ir ryšių technologijų politikos klausimus. Tai didžiausias renginys per Lietuvos pirmininkavimo pusmetį – joje laukiama iki 4 tūkst. dalyvių.

Lietuva ES Tarybai pirmininkaus pirmoji iš Baltijos šalių. Vadovauti ES taisyklių kūrimui eilės tvarka kas pusmetį tenka kiekvienai iš 28 ES šalių narių. Pirmininkavimą perėmusi iš Airijos, Lietuva 2014 m. sausio 1-ąją jį perduos Graikijai.
Susisiekite
 
UAB Investment Development Agency
S. Žukausko g. 49-92, LT-09131 Vilnius
Įmonės kodas: 226422530, PVM kodas: LT100003659411
Sąskaitos Nr.: LT06 7300 0100 8231 2014
Tel.: +370 652 45 057
Faks.: +370 5 278 8635
El. paštas: info@inveda.eu